Overfladebehandling / Imprægnering

Murermester Rønskov foretager alle former for imprægnering, rensning og afkalkning af overflader både udendørs og indendørs. Det er en niche, som vi har valgt at dygtiggøre os indenfor. Dels fordi mange af vores kunder efterspørger det, og dels fordi det er en naturlig forlængelse af de opgaver, vi i forvejen varetager.

Hvorfor imprægnere?

Imprægnering handler kort sagt om at gøre overfladerne vandtætte, men samtidig åndbare – eller sagt på fagsprog diffusionsåbne. Men der er også en række afledte gevinster. Med imprægnering undgår du f.eks. misfarvninger, skidt, alger, flisepest, mug, osv.
Desuden bliver overflader lettere at rengøre, når de er imprægnerede.

Selvrensende overflade

I nogle tilfælde fotokatalysebehandler vi overfladen. Det kan f.eks. være på tag, facader, murværk eller terrasser. Fotokatalysen betyder faktisk bare, at solens UV-stråler fremover står for rengøringen af din overflade. Det kaldes også en selvrensende overflade. Det kan umiddelbart virke dyrt at foretage denne behandling, men til gengæld får man en overflade, som i mange år frem ser ud som ny.*

Kontakt os for et tilbud på overfladebehandling

SurfaPartner

Murermester Rønskov er certificeret SurfaPartner, hvilket betyder en garanti for professionel overfladebehandling med Surfas produkter. Murermester Rønskov er pt den eneste SurfaPartner på Falster. Som SurfaPartner yder vi 15 års garanti på imprægneringsopgaver og 10 års garanti på selvrensende overfladebehandlinger. For at blive SurfaPartner skal man være fagudlært håndværker, samt specifikt uddannet i korrekt rense- og overfladebehandling. Dette sker gennem et kursus i at anvende alle Surfas produkter korrekt, samt i et årligt opfølgningskursus. Surfas produkter er baseret på nanoteknologi – og er dermed yderst miljørigtige. Produkterne er specifikt udviklede til forskellige opgaver, så det er vigtigt at vælge det rigtige produkt i forhold til materialet og formålet.
Vi vejleder dig naturligvis i valget af produkt i forhold til den overflade, der skal behandles.

Drift og vedligeholdelse

Som SurfaPartner tilbyder vi også drift- og vedligeholdelsesaftaler med både private og erhvervskunder. Det kan være større belægninger eller facader, som du ønsker renset for f.eks. alger, eller mosbegroede tag, du ønsker rengjort. Udover at foretage behandlingen tager vi ansvaret for den løbende vedligeholdelse, så du ikke skal bekymre dig mere om dette.

Hvilke underlag ?

Vi renser og imprægnerer alle slags underlag – lige fra stenene på terrassen til fliserne på badeværelset. Vi kender de forskellige materialer og ved, hvad der skal til i de forskellige tilfælde. Når det drejer sig om murværk, så er det f.eks. vigtigt, at fugten kan komme ud, men ikke ind. På den måde holdes isoleringen tør og forbedrer husets isoleringsevne. Den mindste smule våd isolering giver en voldsom nedsat isoleringsevne. Men alt det behøver du ikke at bekymre dig om. Vi rådgiver dig til at træffe de bedste valg.

Vi renser og imprægnerer:

 • Tagsten (beton og tegl)
 • Bygningsfacader
 • Betonbelægning – og facader
 • Betonelementer
 • Natursten
 • Marmor
 • Travertin
 • Terrazzo
 • Porcelænsfliser
 • Granit
 • Fliser
 • Klinker

Specialopgaver

Murermester Rønskov er specialister i følgende opgaver:

 • Salpeterudtræk
 • Betonslør, Fugerester, Kalkudtræk
 • Gipsudfældninger
 • Alger, Mug
 • Skimmelsvamp
 • Rust

Vi fjerner rust

Rust kan være svært at fjerne. Rusten skal først helt væk, og så skal jernet indkapsles, så der ikke kommer luft til. Ellers fortsætter processen. Vi fjerner både rust på jern og rustpletter på beton, tegl, fliser og fuger.

Vi fjerner kalken, så dine fliser bliver så gode som nye

I badeværelset er det svært at undgå kalk. Men det kan faktisk godt lade sig gøre. Vi fjerner effektivt kalkaflejringer, kalkudtræk og fugerester. Efter en grundig afrensning imprægnerer vi overfladen, så den bliver meget nemmere at rengøre fremover. Hvis der er tale om marmor, porcelæn eller højpolerede overflader, bruger vi et specialmiddel, som passer til opgaven.

Væk med fugerester, betonslør, saltudtræk

Vi renser både murværk og betonelementer. Her kan vi f.eks. fjerne mørtelrester, cementslør, kalkslør og saltudtræk. Vi bruger en erstatning til syre, som er et effektivt middel til alle de overflader, der ikke tåler afsyring. Dine mure kommer til at se ud som nye.

Vi bekæmper alger og mug

Alger kan være et stort problem på både sten, træ, og tage. Alger trives i fugtige og skyggefulde omgivelser, og det danske efterår giver gode vækstbetingelser for alger. Alger er ikke som sådan sundhedsskadelige (som skimmelsvampen indenfor), men kan f.eks. give så glatte overflader, at man nemt glider og falder. Alger ødelægger eller nedbryder ikke overfladen, men algevækst er ikke noget kønt syn. Vi hjælper dig med at fjerne både alger og mug på en hvilken som helst overflade.

Vi hjælper dig af med skimmelsvampen

Skimmelsvamp er en forfærdelig mikroorganisme, som kan være svær at komme til livs. Specielt fordi den ofte vokser i fugtige omgivelser og konstant får ny næring. Med vores behandling bekæmpes ikke alene overfladen, men hele rodnettet til svampeproblemet. Når skimmelsvampen er væk, tilbyder vi imprægnering, som sikrer dig, at skimmelsvampen ikke vender tilbage.

Kontakt os vedrørende specialopgaver inden for rensning af overflader